Anonym

vyhruzny dopis16. prosince mi přišel poštou anonymní výhružný dopis, který byl odeslán z pošty v Peci pod Sněžkou. Dle anonyma musím do týdne ukončit provoz webu, jinak mi hrozí “velký problémy”, které “pocítím osobně”. Není to první událost tohoto druhu.

Chtěl bych všem anonymům vzkázat, že pokud chtějí zastavit mou práci na webu, tak touto cestou to nepůjde. Naopak, zajistí si jediné: mou mnohem větší pozornost. A trestní oznámení na neznámého pachatele.

V lednu tohoto roku mi vyhrožoval pan Velislav Penkov emailem trestním oznámením. Penkov je jednatelem společnosti Tercon, s.r.o., která u nás prodává Folaxan. Po neúspěšném emailovém vyhrožování mi napřed to samé poslal poštou “doporučeně s dodejkou” a následně si najali advokátní kancelář Rychetský, Hlaváček, Krampera a poslali mi předžalobní upomínku ve které se dožadovali cenzurních zásahů do mého článku o Folaxanu. Samozřejmě jsem necouvnul a nenechal se zastrašit. K soudnímu sporu nedošlo, Penkovové vycouvali, neboť by se ukázalo, že jsem v právu a že Tercon o mnoha věcech klame. Např. o existenci americké firmy, která údajně vyrábí Folaxan. A Tercon je prý jen distribučním partnerem. Ve skutečnosti jde jen o skořápkovou společnost, kterou si v USA může založit každý přes službu po internetu, za poplatek.
Pánové si ale nepohlídali datumy založení. Česká firma Tercon byla založena v únoru 2010 a v březnu 2010 si podala registraci na ochrannou známku Tercon a Teraxin. Teraxin je produkt, o kterém tvrdí, že ho vyrábí americká společnost Tercon Laboratories a že oni jsou jen jeho distributorem. Americká firma ale byla založena až v říjnu 2010, o více než půl roku později. Jak mohli pánové vědět, že v USA vznikne firma, která bude vyrábět Teraxin? Asi věštecké schopnosti. Pakliže si ovšem firmu nezaložili sami, aby se vyhnuli některým zákonným regulacím v ČR. Příkladem je webová stránka folaxan.com, která zveřejňovala nepovolená zdravotní tvrzení o doplňku stravy Folaxan a o které bylo tvrzeno, že její obsah má na starost americká firma. Státní zemědělská a potravinářská inspekce měla v tomto případě svázané ruce, ale přesto se nějakým způsobem podařilo firmu donutit nepravdivá a nepovolená tvrzení z webu stáhnout.

V září 2015 byl web vystaven dalšímu útoku, tentokráte zřejmě na něčí objednávku, kdy útočníkem byl zřejmě Michal Kuchař, který je majitelem firmy SeoLight. Firma nabízí např. vylepšení pozice ve vyhledávačích. Útok ale cílil na přesně opačnou věc: aby mé webové stránky vyhledávače penalizovaly kvůli duplicitnímu obsahu. Útočník tak na více než 10 různých domén zkopíroval celé mé webové stránky. Google v takovém případě někdy web penalizuje a může ho dokonce vyřadit z vyhledávání. Pan Kuchař se k útoku přiznal, byť ho svedl na omyl svého kolegy. Odborník na internetové weby mi potvrdil, že k této věci nemohlo dojít omylem. Internetové domény se zkopírovaným obsahem webu byly zaregistrovány na neexistující osobu, aby bylo složitější skutečného útočníka vypátrat. Kdo útok platil?

Zatím poslední útok je z prosince (link), kdy mě na webu propagujícím Penoxal, pomlouvala Nikola Chmelíková. Penoxal je produkt, který je nástupcem Gesavitu, o kterém je na webu článek. Paní Chmelíkovou jsem kontaktoval na Facebooku, abych ji vyzval ke stažení pomluv. Jakoukoliv spojitost se stránkou rakovina-chemoterapii.cz odmítla hned několikrát např. “Nezlobte se, ale vůbec nevím o čem mluvíte…žádnou doménu nevlastním, vůbec nevím, jak s tímto můžu být spojována…” Paní lhala až se zelenala. Dle registru domén je vlastníkem domény a jako zázrakem se během naší Facebookové konverzace článek z webu záhadně vytratil. Aktuálně je nedostupná celá doména. Kromě toho tato paní náhodou byla člověkem, který sleduje můj FB profil (follow).
Noví vlastníci patentu na Penoxal mě před pár měsíci kontaktovali mailem. Nelíbil se jim článek o Gesavitu, sdělili mi, že je do projektu hodně zainvestováno a že článek může poškozovat dobré jméno jejich společnosti. Narozdíl od Penkovů ale byli v emailu slušní.

Na webu alternativnicesta.cz upozorňuji na hyeny, které se snaží vydělávat na nemocných lidech. To je příklad třeba Ukrainu a mnoha dalších přípravků, jejichž výrobci na prodeji vydělávají statisíce korun. Dále na webu doporučuji výrobky s nejlepším poměrem cena vs množství účinných látek, což připravuje o byznys v řádu dalších desítek až stovek tisíc korun mnoho multi level marketingových firem. Ale šetří tisíce až deseti tisíce nemocným a jejich rodinám. Nemoc je velkou zátěží na rodinné finance a lhaní, manipulace a prodej neúčinných nebo extrémně předražených preparátů je hyenismem nejvyššího stupně.